Asuntosijoittajille

Miksi uuteen asuntoon pitäisi sijoittaa?

Uusi asunto hyvällä sijainnilla on erinomainen vaihtoehto sijoittamiseen. Hyvällä suunnittelulla se tuottaa kuukausittaista rahavirtaa sekä lisäksi mahdollisen arvonnousun pitkällä aikavälillä.

Onko minulla siihen varaa?

Uuden asunnon hinnasta suuri osa on yhtiölainaa, jonka ehdot ovat erittäin myönteiset sijoittajalle. Yhtiölainassa on kolmen vuoden lyhennysvapaa, jonka aikana saa kerrytettyä mukavasti pesämunaa vuokratuotoilla. Yhtiölainan korko (marginaali+euribor) on tällä hetkellä 1,50% (tarkistettu 27.9.2017). Verotuksessa saa vähennettyä yhtiölainaosuuden lyhennykset vuokratuloista. Noin 40% omarahoitusosuus riittää uudiskohteen sijoitukseen. Asunnon ylläpitokustannukset ovat hyvin maltilliset, esimerkkikohteen hoitovastike (sis. internet-yhteyden) on vain 68,00€/kk. Vastikkeen saa myös vähentää verotuksessa. Seuraavalla sivulla on lisätietoa sijoitusasunnon verottamisesta.

Mitä etuja uudessa asunnossa on vanhaan verrattuna?

Uuden kodin eduiksi voidaan laskea remonttivapaus vuosikymmeniksi eteenpäin. Vanhaan asuntoon sijoittaessa riskinä ovat kalliit ja/tai yllättävät remontit. Uuden kodin ratkaisut, kuten vaikkapa nykyaikainen talotekniikka, tyylikkäät sisustusmateriaalit, avarat asuntopohjat ja uudet kodinkoneet vastaavat asunnonetsijöiden tarpeita.